magdziołek pisze:Grosiku, nie dziękuję za roślinki . Napisz proszę co mam teraz z nimi zrobić. Ciągle mają stać w pokoju ? Kiedy je wysadzić do gruntu?
Czy jest tu gdzies w którymś miejscu na forum kompleksowo opisane, jak należy przygotować ziemie pod te sadzoneczki kochane, jak głęboko sadzić itp?
Cebulka pisze:Mam natomiast pilne pytanie praktyczne - Romanie Grosiku - czy te winogronka od was można wystawiać na zewnątrz np w taki dzień jak dziś? U mnie termometr w cieniu wskazuje 12 stopni, ale jest słoneczko. Czy te małe listki nie spalą się słońcem? Czy na tych 12 stopniach nie zmarzną? (oczywiście jak tylko słońce zajdzie to do domku)
magdziołek pisze:Przyszły do mnie wczoraj sztoberki , ale nie mam nadawcy, więc dziękuję "podejrzanym" : Andrzejowi, Romanowi.... . Nie spodziewałam się, że aż tyle tego będzie. Dzisiaj muszę wypić morze wody mineralnej, bo mam mało butelek. Jeszcze raz nie dziękuję.
magdziołek pisze:Andrzeju, prześledziłam wpisy wstecz i już pytał ktoś, w czym ukorzeniać sztoberki.... odpowiedziałeś, że w perlicie ukorzeniasz. A jeśli nie mam perlitu, to czy w ziemi uniwersalnej wymieszanej z żółtym piaskiem, może być? A może jest jeszcze inna możliwość? W każdym razie muszę je dzisiaj posadzić!!! Mam też ukorzeniacz do roślinek zdrewniałych, to pewnie muszę każdy sztoberek w nim umaczać?
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość