gao pisze:no właśnie trzeba się zastanowić czy w ogóle jest sens ukorzeniać i czy coś zdrowego z tego potem wyrośnie
Andrzej pisze:Anamario, najprawdopodobniej jutro (lub najpóźniej w niedzielę) wieczorem podam listę odmian którymi dysponuję do rozsyłki.
cicho_borowska pisze:Gao, a po co ta wierzba? Dla ukorzeniena wierzby, czy ma to jakiś wpływ na sztobry winorośli?
cicho_borowska pisze:Proszę więc o wyjaśnienie czym grozi pozostawienie na wierzchu drugiego, czyli środkowego pąka, nieobciętego
cicho_borowska pisze:może im w miarę wypijania około 70 butelek wody, nakładać jakieś dodatkowe osłonki i uzupełniać ziemią.
cicho_borowska pisze:
A może rpzpuścić jeszcze wosk w garnuszku i pędzelkiem pomalować te najdłuższe?
Onaela pisze:[shock] i trzymasz to wszystko na takim eleganckim parapecie bez podstawek
Cebulka pisze:Czy winogrona należy ukorzeniać w piasku czy w ziemi? Czy w tym co się akurat ma pod ręką? Bo widzę że na zdjęciach są różne wersje tego problemu
Andrzej pisze:Cebulka pisze:Czy winogrona należy ukorzeniać w piasku czy w ziemi? Czy w tym co się akurat ma pod ręką? Bo widzę że na zdjęciach są różne wersje tego problemu
Hihihi... zagmatwam Ci więcej
Ja używam tylko czystego perlitu.
Roman pisze:Andrzej pisze:Cebulka pisze:Czy winogrona należy ukorzeniać w piasku czy w ziemi? Czy w tym co się akurat ma pod ręką? Bo widzę że na zdjęciach są różne wersje tego problemu
Hihihi... zagmatwam Ci więcej
Ja używam tylko czystego perlitu.
dziwne, ja też
Andrzej pisze: Swą ofertę kieruję ku "całej Ekotopikowej braci"
Tak czytam i czytam i zaczynam sie denerwować skrob moje siedzą sobie w doniczkach nie okryte niczym, niby przy kaloryferze, ale on nie zawsze grzeje... niby w pomieszczeniu jest ciepło, ale jak ktoś otworzy okno, a ja nie zauważę, to... skrob czy mam im torebkę foliową na przykład zarzucić na te doniczki? Jeśli tak, to jak często odkrywać? w foli porobić dziurki, czy nie?
Mam pytanie jak często je podlewać?
Natomiast ten jeden już ukorzeniony ma coraz większe pąki
ale może jednak zakryć folią?
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości