lucysia pisze: ,Satysfakcję z tej -nikomu niepotrzebnej pracy miałam dużą.Przeleciałam tą metodą całe moje 3 hektary,troszeczkę tych drzewek było
lucysia pisze:Brak mi teraz cięcia drzewek,bardzo to lubię i jak mój mężu narzeka że mam tyle pracy przy winogronach to go ofukam zawsze.Nic innego do cięcia mi już nie zostało,ot parę krzaczków w ogrodzeniu,ciut mało.Dobrze że są winogrona
Tomi 3h. to wcale nie tak dużo ,spokojnie w piękny dzień,bez bata nad głową,szefa i przymusu.Sama radość pracy na łonie natury.Jeszcze nie pryskają w okolicy tylko słychać ciągniki jak orzą i sieją nawóz.Żyć nie umierać,gorzej jakby trzeba było po 8 godz.w deszcz lub w zimny dzień to kiepsko by było,oj kiepsko.Wiśnie tak się zbiera,nieważne jaka pogoda,pałatki na głowę i w pole od pon. do sob.A nieraz zimno jest w lipcu,oj zimno,nie rozpieszcza pogoda,ale nie ma wyboru a zebrać trzeba bo jak się leje z nieba to gniją a jak wściekły upał to przypala i są ślady. A w tym roku mam labę....przy garach .
tomicron pisze:No właśnie... winorogrona... To jest to co najchętniej bym robił jeśli idzie o prace pielęgnacyjne - w kilkuhektarowej winnicy przy pięknej, słonecznej pogodzie, lniany outfit i słomkowy kapelusz coby się nie spalić - rozmarzyłem się
Sz_elka pisze:tomicron pisze:No właśnie... winorogrona... To jest to co najchętniej bym robił jeśli idzie o prace pielęgnacyjne - w kilkuhektarowej winnicy przy pięknej, słonecznej pogodzie, lniany outfit i słomkowy kapelusz coby się nie spalić - rozmarzyłem się
.... a może jeszcze butelka wina, co?!!!
Cebulka pisze:Wiecie co? Bardzo fajnie jest czytać, ile przyjemności daje Wam praca w ogrodach
Aż się nie mogę doczekać cięcia w tym roku
Cebulka pisze:Tak tak
Już tak się zastanawiałam ostatnio będąc na działce, co by tu ciachnąć - i zastanawiam się czy już by można?
Cebulka pisze:Tak pomyślałam że póki pamiętam i mam to na świeżo to spiszę taką łopatologiczną instrukcję cięcia młodych drzewek. Może komuś się przyda – albo i mnie za parę lat jak dosadzę brakujące drzewka a zdążę zapomnieć jak to leciało
Wróć do Drzewa i krzewy owocowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości