Cebulko i Szelku, tradycja naszej malej grupy ekotopikowej jest charakterystyczny brak tego czego jest pelno w necie.
Chamstwa.
Mysle ze dorosly czlowiek umie rozmawiac z drugim czlowiekiem bez uzycia inwenktyw i brania sie za czupryny.
Sprostuje.. nie tylko dorosly czlowiek ale brat Polak .
Cala ta dyskusja o pochowku Panstwa Kaczynskich po fakcie zrobila sie smiesznie niewazna. Pogrzeb byl przepiekny..Wawel nie zapadl sie. Takiego pieknego pogrzebu nie daloby rady zorganizowac w Warszawie ani gdzie indziej . Swiat nareszcie dowiedzial sie przy okazjii ze Krakow jest jednym z najpiekniejszych miast w Europie.. Moze zaczna nareszczie organizowac wycieczki nie tylko do Oswiecimia ?
Co do galerii prezydentow to zgadzam sie z Szela. Dobry pomysl.
Jestem Warszawianka i kocham moja Warszawe bardziej od Krakowa ale musze przyznac ( z zewnatrz) ze nie ma porownania co do ich piekna. Krakow bije Warszawe na glowe.
Juz gdzies wspominalam Cebulko ze ten pochowek na Wawelu mial byc symbolem Katynia i tam pomordowanych.
Co do pijakow i mordercow to nie jestem jakas antymonarchistka ale faktycznie kiedys aby zostac krolem to trzeba bylo sie brac do wszystkiego.....
Ale to w koncu inne czasy byly.
Denerwuje mnie to, jaka czesc oddaje sie roznym panujacym dotychczas krolom ktorych przodkowie utorowywali sobie droge przez scinanie glow ..i rozpruwaniem brzuchow tym ktorych "Nie lubili"
![Rolling Eyes [rol]](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
"Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec - przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens"