Cebulko i Szelku, tradycja naszej malej grupy ekotopikowej jest charakterystyczny brak tego czego jest pelno w necie.
Chamstwa.
Mysle ze dorosly czlowiek umie rozmawiac z drugim czlowiekiem bez uzycia inwenktyw i brania sie za czupryny.
Sprostuje.. nie tylko dorosly czlowiek ale brat Polak .
Cala ta dyskusja o pochowku Panstwa Kaczynskich po fakcie zrobila sie smiesznie niewazna. Pogrzeb byl przepiekny..Wawel nie zapadl sie. Takiego pieknego pogrzebu nie daloby rady zorganizowac w Warszawie ani gdzie indziej . Swiat nareszcie dowiedzial sie przy okazjii ze Krakow jest jednym z najpiekniejszych miast w Europie.. Moze zaczna nareszczie organizowac wycieczki nie tylko do Oswiecimia ?
Co do galerii prezydentow to zgadzam sie z Szela. Dobry pomysl.
Jestem Warszawianka i kocham moja Warszawe bardziej od Krakowa ale musze przyznac ( z zewnatrz) ze nie ma porownania co do ich piekna. Krakow bije Warszawe na glowe.
Juz gdzies wspominalam Cebulko ze ten pochowek na Wawelu mial byc symbolem Katynia i tam pomordowanych.
Co do pijakow i mordercow to nie jestem jakas antymonarchistka ale faktycznie kiedys aby zostac krolem to trzeba bylo sie brac do wszystkiego.....
Ale to w koncu inne czasy byly.
Denerwuje mnie to, jaka czesc oddaje sie roznym panujacym dotychczas krolom ktorych przodkowie utorowywali sobie droge przez scinanie glow ..i rozpruwaniem brzuchow tym ktorych "Nie lubili"
"Wielki sztorm pozostawił na plaży tysiące rozgwiazd. Starzec idący brzegiem morza brał rozgwiazdy do ręki i odnosił do wody. Co ty robisz, starcze? Zapytał go przechodzący obok młodzieniec - przecież tych rozgwiazd jest tutaj dziesiątki tysięcy, tak ich wszystkich nie uratujesz! Twoje staranie nie ma sensu.. Tymczasem starzec, wkładając kolejną rozgwiazdę do wody, odpowiedział: dla niej ma sens"