Cebulka pisze:... no tylko że nie jestem właśnie pewna, co z tego wynika
amita pisze:Jeju,podobno matki,zwłaszcza karmiące dzieci maleńkie chyba nie powinny używać środków ogólnie uznawanych za nielegalne??? Co pijesz,że wpadasz na takie pytania Ewcia,pierzesz, i modlisz się za tego,kto wymyślił pieluszki jednorazowe,a jeśli jesteś eco to za wynalazcę bieżącej wody i pralki automatycznej.
amita pisze:W życiu nie przyszloby mi do głowy zastanawiać się nad sznurkami.Jak widać, Cebulka jest mistrzem swiata w zadawaniu pytań
amita pisze:[radocha]
jeśli będę sie kiedyś budowała to na pewno w oparciu o Twój temat
Emmi pisze:Cebulko Nawet zimą potrafię tam wywiesić przy wyższej tempraturze.
mietek pisze:Emmi pisze:Cebulko Nawet zimą potrafię tam wywiesić przy wyższej tempraturze.
Nie żebym się jakoś szczególnie praniem zajmował, ale dodać muszę, że i podczas dużych mrozów rozwieszone pranie na zewnątrz schnie sobie może nieco dłużej ale i tak nabiera charakterystycznego, przyjemnego zapachu właściwego dla suszonych rzeczy na zewnątrz - polecam.
Dość zabawnie to wygląda bo szybko zamarza, a sygnałem, że wyschło jest jak zaczyna powiewać.
Jest jednak jedno ale: rzeczy delikatne i bardzo mokre przy silnych wiatrach mogą się połamać niszcząc suszone rzeczy.
mietek
@ Cebulka -
Hej
@ Cebulka
A wiecie czemu to zdjęcie zachwyca? bo ja wreszcie przeczytałam wystarczająco dużo książek o projektowaniu ogrodów że wiem, co widzę jak patrzę
@ Cebulka
po pierwsze głębia - zwężająca się ścieżka sztucznie wzmacnia poczucie perspektywy, tak samo tzw kulisy (po prawej cynie i wierzba, po lewej brzoskwinia i klonik zasłaniają pole widzenia, sugerując istnienie większej powierzchni za nimi)
@ Cebulka
po drugie półcień i plamy koloru, inne z prawej i lewej oraz akcenty pionowe w mocniejszych kolorach (wierzba, świerk) powodują że wzrok błądzi a przez to zwalnia
@ Cebulka
po trzecie jednolita kolorystyka fiolet-róż (brak żółci, pomarańczu, ostrego błękitu), ostre kolory z przodu a szarości w głębi ujednolicają i "usielankowywują" widoczek
@ Cebulka
a na dodatek cień z przodu i plama słońca w głębi na brzozach, co też sztucznie oddala tą polankę no i ażurowe ogrodzenie (brzozy i berberysy) co powoduje że właściwie nie wiadomo gdzie kończy się ogród i wzrok zalicza do twojego ogrodu jeszcze kawał pola sąsiada
@ Cebulka
tak więc Koli za efekt Nieważne czy zamierzony, czy 'tak wyszło' ale grunt że wyszło, i że można się na twoim ogrodzie uczyć zasad projektowania
@ Cebulka
żałuję tylko, że zdjęcie robione było w południe późnym rankiem byłoby na pewno jeszcze lepiej
@ magdziołek
/
@ tereklo
.
@ tereklo
Cebulko, pięknie opisałas ogród, jakbym zdjęcia nie widziała to pewnie bym zobaczyła obraz wymalowany słowami
@ koliberek
Cebulko, dalas czadu z tym opisem
@ koliberek
przeciez wystarczy poczytac w moim ogrodzie i wiadomo ze ze mnie laik i o zadnym projektowaniu nie mam pojecia
@ koliberek
tak wyszlo, a ze Ty to podpisalas do teorii to super, ale czy tzn., ze zawsze powinnam miec na tej rabacie astry i cynie ?
@ koliberek
no a poza tym, jak zanm zycie to w rzeczywistosci tak super to nie wyglada, bo wiadomo, ze Ty na zdjeciach z kazdego ogrodu zrobisz cudo
@ koliberek
Cebulko a jak te cynie i astry sie z rozami komponuja na tej rabacie ?
@ koliberek
Roze marne chyba, sporo wymarzlo, ale chce wiosna dokupic
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości