żabcia pisze:Chciała bym żeby inni to obejrzeli i się wypowiedzieli,co o tym myślą.
Ja nie wierzę
Nawet nie czytałam artykułów, nazwy linków mówią mi wystarczająco dużo.
To oczywiście moje zdanie
żabcia pisze:Chciała bym żeby inni to obejrzeli i się wypowiedzieli,co o tym myślą.
zomarel pisze:Nie wiem gdzie zapisać informacje o stewii itp.
Słodsza od cukru, ale dużo droższa. Nie tuczy i nie niszczy zębów
Papcio pisze: Sadzonki ładnie rosną, teraz mam w chłodnym pokoju. Gdzieś w listopadzie ścinam (a rośnie na parapecie do 1m).
czat - 15 stycznia 2015, 09:23 pisze:annorl1 - ... u mnie ziółka to podstawa
- mąż tak sie nauczzył te ziółka, ze często mówi, zeby zrobić coś do picia i wszystko mu jedno czy zioła będą gorzkie, sładkie czy ochydne, on wszystko wypija
- chociaż chyba jego faworytem jest macierzanka z melisa. bo zawsze jak ją pije, to mówi, że są rewelacyjne te zioła
- no to mi się mąż akurat pod tym względem udał bo ja zioła uwielbiam, a on może je pić
zomarel - piołun też próbował?
annorl1 - piołun to my piliśmy przez 7 dni 2 razy dziennie ale sam piołun to pikuś, my do tego mieliśmy wrotycz, oman, goździki zmielone i glistnik. to dopiero jest hardkor
zomarel - cóż to za kuracje stosowaliście?
annorl1 - 15 stycznia 2015, 09:27
- na robale znajoma wykryła u mnie kilka robali w tym tasiemca. ale wszystko wywaliłam z siebie
- teraz czyszcze wątrobę, zaraz zacznę nerki, a potem to już będzie czas naa czyszczenie jajników i narządów rodnych
zomarel - lepsze to niż tabletki i najważniejsze,że skuteczne
annorl1 - ... wiem, ze ziołami sobie na pewno nie zaszkodzę, oczywiście pitymi z głową jedynie mogę sobie pomóc - niektóre ziołowe herbatki piję bez soku malinowego ale tylko niektóre
Baś_22 - a mogłabys podac dokładnie skład mieszanki i stosowanie
annorl1 - oczzywiście
/Kuracja na robale/ - wszystkie zioła mają być rozdrobnione: 1/2 łyżeczki korzenia omanu, 1/2 łyżeczki goździków, 1/2 łyżeczki ziela glistnikaa, 1 łyżeczka wrotyczu, 1 łyżeczka piołunu
- zalać szklanką wrzątu i parzyć pod przykryciem 10-15 min. pić na 2 razy dziennie 30 min. przed posiłkiem. rano pić na czczo
- przez pierwsze 3 dni, wypijac napar wraz z "fusami" jak sie zamiesza, coby latały po szklance to można bez problemu wypić
- pić przez 7 dni
- aha, a wracając jeszcze do tej herbatki na robale, to dobrze jest potem jeszcze powtarzać co miesiąc jej picie. już bez fusów. przez 3 dni. dzień przed pełnią, w dniu pełni i dzień po pełni - tak samo 2 raazy dziennie
- no i jak to na robale, to wiadomo, że w domu wszyscy powinni wypijać
- aha to jest mieszanka dla dorosłych, nie wiem czy dzieci mogą pić taką samą
- no i zioła najlepiej na świeżo w młynku mielić. im drobniej rozdrobnione, tym lepiej przechodzą przez gardło smak ochydny! gorzki i do tego palący. ale da sie wypić po 3 dniach pije się na luzie
- i jak to ohydne zioła, najlepiej pić jak wódkę, na raaz
Baś_22 - piękne dzięki
annorl1 - nie ma za co, niech na zdrowie wyjdzie
żyjąca marzeniami - Ja ziół,do tego paskudnych w smaku,za chiny ludowe nie wypije
annorl1 - jak byś miała odpowiednią motywację, to byś i najbardziej ohydne wypiła
żyjąca marzeniami - Nie,zdecydowanie wole tabletki .Więc nawet nie zmuszam się do picia ziół.
Baś_22 - ...ja jak trzeba to piję bez żadnego problemu ...chyba tak jak mąż Ani
annorl1 - no to ja jestem z tych, co wolą wolniejsza poprawę, ale na stałe
żyjąca marzeniami - A to tabletki na stałe poprawy nie dają?
annorl1 - nie na wszystko masz tabletki chociaż by na robale. nie ma tabletek które zabijały by wszystkie robale.
- zabijesz jedne robale, ale inne wciąż zostają w Tobie, bo skłądnik w tabletce na te konkretne nie działa
- poza tym, nie znam osobiście lekarza który przypisuje tabletki na robale. bo albo robali nie ma, albo robale mają tylko dzieci z piaskownicy, albo robale mają tylko dzieci w przedszkolu i żłobku
żyjąca marzeniami - Ale jaki to problem wziąść 2 czy 3 tabletki? Dla mnie żaden.
annorl1 - ale nie chodzi o problem
- po pierwsze tak jak napisałam, lekarze sa niechętni do przepisywania tabletek, po drugie tabletka nie działa na wszystkie robale
Baś_22 - problem to bedziesz miała później niestety, jak bedziesz starsza
żyjąca marzeniami - Na starość to Basiu wszyscy mają problemy zdrowotne.Nawet Ci pijący ziółka.Wiecznego zdrowia im to nie da.
Baś_22 - Może i nie da ale tabletki powoduja spustoszenie w organiźmie o wiele wczesniej niz na starosć
annorl1 - to akurat niestety wiem. ziółka nie dają mi pewności zdrowia ani na starość, ani teraz.
Baś_22 - Zioła oczywiście tez trzeba bardzo ostroznie stosowac
annorl1 - tak jak napisała Basia o tabletkach. w 100% się zgadzam
żyjąca marzeniami - Owszem,ale to trzeba by garściami te tabletki łykać.
Baś_22 - zależy jakie? ale ja uważam, że żadna ilosc nie jest obojetna
annorl1 - herbatki ziołowe potrafią być równie smaczne jak owocowe
- trzeba tylko wiedzieć co wybrac dla siebie i dla rodziny która ziółek nie lubi
- tak profilaktycznie i na codzień to ja każdemu polecam Czystek. dla osób wiecznie zmarzniętych Macierzankę. sa to smaczne i zdrowe zioła
żyjąca marzeniami - w temacie robali swego czasu dość dużo siedziałam,czytałam,dowiadywałam się.I nie ma żadnej mieszanki ziołowej 100% skutecznej na pasozyty wewnętyrzne człowieka.
annorl1 - 100% nie masz nic skutecznego
- ale ja za pomocą tych ziół, plus stosowanie Kamali pozbyłam sie tych robali, a co najważniejsze pozbyłam sie tasiemca, który był przyczepiony w okolicach wątroby
żyjąca marzeniami - a skąd wiesz,że się pozbyłaś? Potwierdziłaś to badaniami?
annorl1 - tak, tyle że nie badaniami u lekarza - bo lekarz badań na robale nie daje ot tak.
żyjąca marzeniami - Dziwne,u nas wystarczy zgłosić problem i dostaje się skierowanie na badanie kału.
annorl1 - robale wykryła mi znajoma zapperem i to ona mi je później wykluczyła tym samym urządzeniem
- badanie kału zrobione w nieodpowiednim czasie dla danego robala nie jest wiarygodnym badaniem
Baś_22 - potwierdzam
- a tak w ogóle badania kału trzeba powtarzac conajmniej 3 razy i tak do końca sa niewiarygodne
- są trudne do prawidłowego wykonania niestety
żyjąca marzeniami - Wiem,,dlatego badanie powtarza się kilkakrotnie
- Nie ma co spierać się nad wyższością ziółek nad tabletkami i na odwrót.Każdy robi jak uważa )
czat- 15 stycznia 2015, 09:12 pisze: zomarel - ja nie mogę zwalczyć suchego męczącego kaszlu,byłam u lekarki wub.tyg.syropy nie pomagają
annorl1 - na suchy kaszel polecam pić napar z tymianku
- 3 razy dziennie, jest smaczzny, a w razie jakby mało smakował, mozna dołożyć do niego majeranek, będzie zdecydowanie łagodniejszy
zomarel - dzięki za przypomnienie ziółek
Baś_22 - ja sie wyleczyłam z takiego suchego kaszlu naparem z oregano (1 łyżeczka na szklanke)
annorl1 pisze: ... robale wykryła mi znajoma zapperem i to ona mi je później wykluczyła tym samym urządzeniem
Wróć do Kosmetyka i Leczenie Naturalne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości