i jako rozcięczacz.Emmi pisze:Myślę, że ta ilość jaką przeznaczyłam na metr kwadratowy to i tak będzie ilością śladową, więc na pewno wzbogaci glebę, niż miałoby zaszkodzić.
Właśnie popiół drzewny jako składnik poprawiający przepuszczalnośc gleby.Emmi pisze:Wac ogólnie domyślam się o co chodzi, ale chciałabym wiedzieć więcej co miałeś na myśli pisząc ,,rozcięczacz,, Czy może chodzi tutaj o przepuszczalność gleby? Bo u mnie gleba ilasta, czyli gliniasta i wszelkie dodatkowe czynniki popiołu w glebie mnie ucieszą.
*kati pisze:Wac - czy popiół drzewny na rabaty ozdobne się nie nadaje? Czy po prostu węglowy jest lepszy od drzewnego, ale drzewny też sie nadaje? A jak popiół działa na trawnik? Ja mam tylko drzewny i teraz to mi dałeś do myślenia
amita pisze: A u Ciebie ten popiół to pewnie trochę zmienił strukturę gleby.Acha
Emmi pisze:To ja tu jeszcze napiszę, wyczytaną informację z tematu azalii, że fusy z kawy dobre są pod azalie i rododendrony, a Tuurma chawli sobie fusy z herbaty w rabatki
Wróć do Chemia czy ekologia - grunt żeby pomogło
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości