Onaela pisze:Jak na nasze warunki to chyba ze 200 kg
Pomidory w sezonie są bardzo tanie,a takie urządzenia pewnie trochę kosztują,nie wspomnę o wysiłku przy ich pielęgnacji
Samanta pisze:Właśnie kupiłam sobie hiacyncika w ozdobnej doniczce, takiej malutkiej. Mało tam miejsca na podłoże ale trochę go jednak jest, czyli to nie jest uprawa hydroponiczna. Ale gdzie go mam postawić? Na oknie? na półeczce? w świetle? w cieniu? Help!!!
Samanta pisze:... że kiedy są te przeceny? To też bym sobie kupiła sporo takich. .
mietek pisze:Problem pojawia się dopiero wtedy jak to przekwitnie i żal nam wyrzucić (ja nie wyrzucam )
Wówczas to on porzebuje jak najwięcej światła i jak się da to im chłodniej tym lepiej i aby do wiosny - potem to już tylko do ziemi gdzieś na uboczu bo za piękny to on zwykle już wiosną nie będzie, ale może nabrać sił i odwdzięczy się w następnym roku (już w gruncie) albo da kilka swoich młodych następców - a czasem może być jedno i drugie
pozdrawiam: mietek
beza pisze:Czy ja dobrze zrozumiałam, że Ty zabierasz jesienią swojego hiacynta z ogródka i go trzymasz gdzieś zadołowanego, a później wnosisz go do domu w doniczce i on Ci kwitnie tak jak te kupione.
Albo coś źle zrozumiałam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości