saginata pisze:Alu-chyba dobrze jej tak u Ciebie-bo moja kwitnie tylko raz-właśnie teraz.
Anamaria pisze:Sagi, a kiedy oddziela się młode cebulki?
saginata pisze:Ja oddzielam róznie-jak troszkę podrosną-i uda mi się oddzielć-bo nieraz sadzonka jest zmarnowana-bo źle się odcina.Ale nie martw się bo one duuuzo dzieci mają
Anamaria pisze:Sz_elka pisze: Ciekawi mnie, czy w tym roku ta cebula indyjska też Ci zakwitła?
17 listopada 2011 Zakwitła, a jakże! Kwiat utrzymywał się baardzo długo i był imponującej długości, bo całe lato przyrastał i rozwijał sie w górę.
Niesamowicie to wyglądało, ale też zaśmiecał mi balkon, bo najstarsze kwiatki, te od dołu zasychały i opadały, a od góry rozwijały się nowe.
Niestety nie mam zdjęcia kwitnącej, sorry, zaniedbałam sprawę Poprawię się w przyszłym roku!
Tak wygląda dziś: 17 listopada 2011
saginata pisze:Kwitła mi Szelu wiele razy -tu pierwszy raz 15 grudnia 2008r.
Rozdałam jej wiele i nadal ma dzieci http://ekotopik.mojeforum.net/viewtopic ... c&start=67
Saginata pisze:26 września 2008 - jest to roślina cebulowa ,której liście są lecznicze-mają właściwości antyseptyczne.Wystarczy uciąć kawałeczek liścia,lekko go rozgnieść[aby puścił sok]-i przylożyć do rany,na zastrzał-czy nawet na ropny pryszcz-i zakleić plastrem.Zawsze pomaga.
Saginata w SB pisze:Sz_elka: ciekawe, czy ktoś oprócz Ciebie testuje te własności lecznicze na sobie?
saginata: nie wiem-na pewno ja,moja siostra i nasze dziecki - dziś dzwoniłam do siostry i mówiłam jej o nalewce na stawy-muszę wydrukować jej przepis
Tosia pisze:Dwa razy dziennie - rano i wieczorem - nacieram chore stawy nalewką, aż poczuję przyjemne ciepło. Pomaga.
Onaela pisze:[shock] ale pięknie wyglada ta kwitnaca cebula!
A można się u kogoś zapisać na przychówek ?
Baś_22 pisze:Sami z tego co rozumiem to masz także problemy ze skórą?
Jeśli tak to najpierw powinnaś zacząć od podkurowania wątroby, bo to właśnie m.in. jej złe funkcjonowanie powoduje łuszczycę!
Należy, obok stosowania specjalnych ziół zachować ścisłą dietę wątrobową.
Jeśli nie masz problemów ze skórą musiałabyś zastosować kurację ziołową czyli najpierw oczyszczająca organizm herbatka z pokrzywy z kroplami ziół szwedzkich (stosowanie wg Marii Treben) oraz herbata ze skrzypu.
Ponadto nacieranie stawów wyciągiem z żywokostu i okłady parowe ze skrzypu. Możesz też stosować półkąpiele ze skrzypu.
Jeśli byłabyś zainteresowana szerzej informacjami mogę tutaj je przytoczyć lub na pm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości