Samanta pisze: musze mu przynieść z działki troszkę gliniastego podłoża coby mu bardziej dogodzić. Wymieszam je z ziemią ogrodniczą i zrobie mu luksus a sobie wygodę i pewność, że go nie zasuszę - ta roślina musi mieć stale wilgotne podłoże!
donn pisze:... mam jeden okaz kwitł w tamtym roku ... ale chyba go przez zime ususzyłam.... ehhh może sie odbije
Emmi pisze:Samanta pisze:
Samanto jestem Twoją dłużniczką Właśnie rozwiazałaś mój zeszłoroczny dylemat.
Napisz mi jak go hodujesz, bo zupełnie nie znam się na tym kwiatku. Dostałam go w prezencie i tak uczymy się nawzajem o sobie
Z miłą chęcią podzielę się z Tobą zaszczepką, a jak jeszcze będzie możliwość wymiany, to tym bardziej się cieszę
Piękny Twój Oleś Czy może wiesz, albo czy możesz zasięgnąć porady koleżanki, czy to prawda, że ,,Lubi rosnąć w dużych pojemnikach i nie lubi częstego przesadzania,,
tereklo pisze:Tomi, jak widzisz, u mnie zimuje w pracy przy normalnych roślinach doniczkowych. Na pewno ma za ciepło, ale czy mu to zaszkodziło?
tomicron pisze:tereklo pisze:Tomi, jak widzisz, u mnie zimuje w pracy przy normalnych roślinach doniczkowych. Na pewno ma za ciepło, ale czy mu to zaszkodziło?
Czyli one nie potrzebują okresu spoczynku ? W sumie te co widziałem w Tunezji to wyjątkowo rzadko mają temp. niższą niż 18-19'C A przez większość roku 25-40.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości